مدیرکل بیمه سلامت مازندران گفت: سالانه حدود ۳۰ درصد بیماران دیابتی به بیماری مزمن کلیه مبتلا می‌شوند و بخشی از این بیماران در نهایت به مرحله نهایی نارسایی کلیه می‌رسند که در آن، برای ادامه حیات به دیالیز یا سایر درمان‌های جایگزین کلیه نیاز خواهند داشت.

ذوالفقار تقوی به‌مناسبت روز خبرنگار دو عامل اصلی و شایع در بروز بیماری‌های کلیوی را دیابت و فشار خون عنوان کرد و گفت: در مقایسه وضعیت مازندران با میانگین کشور، شیوع دیابت در کشور حدود ۱۴ درصد و در مازندران نزدیک به ۲۰ درصد است. همچنین میزان شیوع فشار خون در کشور حدود ۳۲ درصد و در مازندران حدود ۳۷ درصد گزارش شده است.
وی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه را افزایش پوشش بیمه سلامت عنوان کرد و گفت: پوشش بیمه سلامت برای تمامی جمعیت ایرانی کشور باید از ۹۵ درصد در سال پایه به ۱۰۰ درصد تا پایان این برنامه برسد. تقوی با اشاره به اهداف تعیین‌شده در ماده ۶۸ فصل چهاردهم برنامه هفتم توسعه با عنوان «ارتقای نظام سلامت»، گفت: یکی از مهم‌ترین محورهای این برنامه، کاهش سهم پرداختی از جیب مردم برای دریافت خدمات سلامت است.
وی افزود: کاهش پرداختی از جیب مردم که مورد تأکید دولت چهاردهم نیز قرار دارد، باید تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۳۰ درصد کاهش یابد.

پوشش کامل بیمه سلامت برای جمعیت ایرانی
مدیرکل بیمه سلامت مازندران یکی دیگر از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه را افزایش پوشش بیمه سلامت عنوان کرد و گفت: پوشش بیمه سلامت برای تمامی جمعیت ایرانی کشور باید از ۹۵ درصد در سال پایه به ۱۰۰ درصد تا پایان برنامه هفتم توسعه برسد.
تقوی ادامه داد: تحقق پوشش کامل بیمه‌ای می‌تواند نقش مهمی در دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت و کاهش دغدغه‌های مالی ناشی از هزینه‌های درمان داشته باشد.
تمرکز برنامه هفتم بر پیشگیری و پزشک خانواده
وی با اشاره به شاخص‌های عملکردی تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه، افزود: بخشی از این اهداف در قالب برنامه پزشک خانواده دنبال می‌شود و بر شناسایی زودهنگام، پایش و کنترل بیماری‌های غیرواگیر تمرکز دارد.
به گفته مدیرکل بیمه سلامت مازندران، شناسایی و کنترل بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و اختلالات چربی خون از جمله شاخص‌های مهم این برنامه است. وی تصریح کرد: هر اندازه میزان شناسایی و کنترل بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و چربی خون افزایش پیدا کند، می‌توان انتظار داشت هزینه‌های ناشی از عوارض این بیماری‌ها نیز کاهش یابد.

کاهش بیماری‌های قلبی و عوامل خطر
تقوی همچنین به هدف کاهش مرگ‌ومیر ناشی از سکته‌های قلبی در سنین زیر ۵۵ سال اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز در چارچوب برنامه پزشک خانواده و با هدف ارتقای سلامت جامعه و کاهش عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی دنبال می‌شود. وی کاهش شاخص DMF در کودکان ۱۲ ساله، پایش و کنترل عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر و کاهش مصرف دخانیات را از دیگر اهداف پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه برشمرد.

کنترل سه عامل مهم در بیماران دیابتی
مدیرکل بیمه سلامت مازندران با تأکید بر اهمیت کنترل همزمان عوامل خطر در بیماران دیابتی اظهار کرد: یکی از شاخص‌های مورد توجه، پایش و کنترل قند خون، فشار خون و چربی خون در بیماران دیابتی است.
وی گفت: توجه همزمان به این عوامل می‌تواند در پیشگیری از عوارض بیماری دیابت و کاهش هزینه‌های ناشی از درمان عوارض آن مؤثر باشد.
تقوی در پایان با اشاره به نقش برنامه هفتم توسعه در ارتقای نظام سلامت، بر اهمیت اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، گسترش پوشش بیمه‌ای و کاهش هزینه‌های سلامت از جیب مردم تأکید کرد.