علی طالبی در جمع خبرنگاران این شهرستان با تسلیت ایام محرم و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش اظهار کرد: خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان هستند و بنده همیشه در برنامههای کاری خود از نظرات اصحاب رسانه بهعنوان نماینده افکار عمومی استفاده میکنم. وی در بخش دیگری از […]
علی طالبی در جمع خبرنگاران این شهرستان با تسلیت ایام محرم و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش اظهار کرد: خبرنگاران پل ارتباطی بین مردم و مسؤولان هستند و بنده همیشه در برنامههای کاری خود از نظرات اصحاب رسانه بهعنوان نماینده افکار عمومی استفاده میکنم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به وجود اراضی حاصلخیز کشاورزی و تولید محصولات باغی در شهرستان میاندورود، گفت: این شهرستان دارای فرودگاه بینالمللی، جاده دسترسی مناسب و ریل آهن است و به همین جهت با توجه به تولیدات کشاورزی نیازمند احداث پایانه صادراتی میوه و صنایع بستهبندی است و برای این منظور از سرمایهگذاران دعوت میکنیم.درخصوص سخنان فرماندار شهرستان میاندورود درخصوص احداث پایانه صادراتی چند نکته را لازم به یادآوری میدانیم:
نخست اینکه مشکل صادرات در استان مازندران، فقدان یا کمبود «پایانه صادراتی» نیست و همانگونه که احداث پایانه صادراتی در برخی مناطق، معجزهای در صادرات نکرده است.
شهرستان میاندورود پیشتر هم زیرساختهای مهمی چون فرودگاه بین المللی، زیرساختهای عظیم بندری و راه دسترسی ریلی به بازار حوزه سی آی اس داشته است و از همه این موارد مهمتر در استانی قرار دارد که تولید کننده محصولات زیادی است اما همچنان در صادرات، کُمیتمان لنگ است و به نظر نمیرسد با احداث یک پایانه صادراتی دیگر، به افزایش صادرات برسیم.
نکته سوم اینکه مشکل صادرات با حضور یک بخش خصوصی قوی حل میشود و احداث پایانه صادرات بهرغم همه شعارهایی که برخی مدیران در این زمینه دادند و احتمالاً فرماندار میاندورود هم فریب همان شعارها را خورده است، جز اینکه روند اجرایی کارها را کند و گاه پیچیدهتر کند، هیچ چیزی بر صادرات استان نمیافزاید.
برخی مدیران اجرایی در استان و شهرستان، نه خود به جریان درست امور اشراف دارند و نه عادت دارند از کارشناسان و اهل فن بپرسند اما حس میکنند که در جلسات باید حرفی بزنند و وعدهای بدهند و نتیجه این میشود که فرماندار میاندورود، خواستاد ایجاد پایانه صادراتی در شهرستان میاندورود شد در شرایطی که شهرستان میاندورود، از شهرستانهای تازه تأسیس و کوچک استان است و بخش خصوصی و تجار نامداری ندارد که در این حوزه سابقه فعالیت داشته باشند و همه میدانیم پایانه صادرات را نه نه دولت که تعدادی از فعالان بخش خصوصی، تجار و بازرگانان باید احداث کنند.
به نظر میرسد فرماندار میاندورود از ظرفیتهای منطقه مدیرت خود نیز آگاهی درستی ندارد و چنین سخنی برزبان راند و از برخی رسانهها خواست که این بخش را تیتر کنند تا به چشم مدیران ارشد استان بیاید و احتمالاً بر قدر و جایگاهش افزون شود.
نکته آخر اینکه فرماندار شهرستان میاندورود نمیداند که صادرات، فرایندی پیچیده است که نیاز به تولید مستمر، بخش خصوصی فعال و دارای کارت بازرگانی، مناسبات سیاسی با کشور مقصد و همچنین مرتفع شدن تحریمها و آزاد شدن نقل و انتقال پول و گشایش ال سی دارد و در هیچ کدام از این مراحل، نیازی به وجود پایانه صادراتی احساس نمیشود.
ایجاد چنین پایانهای در مقایسه با سایر مقدماتی که برای تحقق صادرات تولیدات کشاورزی و باغی مازندران به کشورهای همسایه نیاز اشت، کمترین نقش را بر افزایش صادرات از استان به کشورهای منطقه دارد و بد نیست فرماندار قبل از طرح چنین پیشنهادی، از چند کارشناس نظر بگیرد.