روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ در شرایطی که تنها یک‌سال و چندماه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و همراهی آحاد ملت علیه حکومت ستم‌شاهی گذشته بود و هنوز دولت جدید زمام امور را در دست نگرفته بود و حتی در برخی مناطق ناآرامی حاکم بود، «صدام معدوم» قرارداد الجزایر را که خود […]

روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ در شرایطی که تنها یک‌سال و چندماه از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) و همراهی آحاد ملت علیه حکومت ستم‌شاهی گذشته بود و هنوز دولت جدید زمام امور را در دست نگرفته بود و حتی در برخی مناطق ناآرامی حاکم بود، «صدام معدوم» قرارداد الجزایر را که خود امضا کرده بود، با اشاره آمریکا پاره کرد و به بهانه اختلافات مرزی با چندین لشگر زرهی به خاک ایران حمله‌ور شد.
با توجه به وقوع انقلاب و برخی تنش‌های سیاسی آن روز، رییس معدوم حزب بعث عراق با خود فکر می‌کرد طی یک هفته، به تهران خواهد رسید اما سه نکته را در ارزیابی‌های خود لحاظ نکرده بود اول «رهبری و ولایت فقیه»، دوم «ایمان و اراده مردم» و سوم «غیرت ایرانی» و همین سه عامل موجب شد ۸ سال در جبهه‌های غرب و جنوب سرگردان بماند و به‌رغم این‌که از همه دنیا، مورد کمک و حمایت سیاسی و تسلیحاتی قرار داشت، در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد و زمین‌گیر شد.
تردیدی نیست که نسل امروز، زمینه‌های تجاوز عراق و آغاز دفاع مقدس را به یاد ندارد و احتمالاً با برخی اطلاعات ناقص و نارسایی که در شبکه‌های مجازی در پیوند با موضوع جنگ تحمیلی می‌بیند و می‌خواهند چه بسا مدیران کشور را مقصر بداند و البته برخی سوء‌مدیریت‌ها طی چند سال اخیر در ایجاد این ذهنیت‌های منفی در جامعه موثر بوده است اما رسالت رسانه در این زمینه مهم است و در ایامی چون سالگرد آغاز جنگ تحمیلی، این رسالت مهم و برجسته می‌شود و ما نیز تصمیم داریم به این موضوع بپردازیم تا نسل جدید، برداشتی درست از این برش تاریخی داشته باشد.
روزی که صدام معدوم به کشور حمله کرد، رهبری امام، ایمان مذهبی مردم و غیرت و تعصب ایرانی با هم جمع شدند و نتیجه این شد که افرادی از سراسر کشور، بدون اینکه سابقه نظامی‌گری داشته باشند به‌عنوان بسیجی و با هدف دفاع از کشور و دین و ناموس به سمت جبهه‌های جنگ رفتند، افرادی که از جوان ۱۳ ساله در بین خود داشتند تا پیرمرد ۷۰ ساله و همین موضوع باعث توقف پیشروی ارتش عراق تنها پس از چند ماه شد.
حزب بعث از ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ که تجاوز خود را آغاز کرد تا حدود دو سال برنده جنگ بود اما از عملیات بیت‌المقدس و فتح خرمشهر ورق برگشت و موازنه قدرت در جبهه‌ها به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر کرد و این موضوع، نبود مگر به برکت وحدت مردم و حضور جوانانی که از همه نقاط کشور، کسب و کار خود را رها می‌کردند و به مناطق غرب و جنوب می‌رفتند تا ماشین جنگی عراق را زمین‌گیر کنند.
در ادامه جنگ، همه کشورهای غربی به عراق از نظر تسلیحاتی کمک کردند و حتی در مقاطعی برخی کشورها مانند آلمان سلاح‌های غیرمتعارَف مانند انواع بمب‌های شیمیایی به صدام دادند تا علیه فرزندان ما استفاده شود و برخی کشورها مانند ایالات متحده آمریکا نیز در خلیج فارس ريال مستقیماً وارد جنگ با ایران شدند اما این نیز بر روند و جریان جنگ اثرگذار نبود و در نهایت عراق پیشنهاد قطعنامه ۵۹۸ را به سازمان ملل متحد داد و کار به امضای صلح کشید.
همه کارشناسان نظامی بر این باور هستند که اگر هر کشوری جز ایران بود، نمی‌توانست بیش از شش ماه در برابر ارتش عراق که یکی از ارتش‌های قدرتمند منطقه بود، ایستادگی کند و حتی بسیاری از تحلیل‌گران تصور می‌کردند در هفتهه‌ها و ماه‌ها نخست شروع جنگ، ایران تسلیم شود و شکست را بپذیرد اما حقیقت این بود که به تعبیر امام خمینی(ره) ما در دوران دفاع مقدس، پشت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
امروز دقیقاً ۴۲ سال از آن روز گذشته و به مناسبت شروع جنگ تحمیلی، در سراسر کشور یک هفته گرامی‌داشت دفاع مقدس برگزار خواهد شد تا نسل جدید و جوانان دهه ۸۰و۹۰ که آن روزها را ندیدند، با واسطه و از فرماندهان میدان بشنوند حکایت جانبازی و فداکاری برای کشور را و همچنین این نکته را از یاد نبرند که اگر امروز هیچ کشوری جرأت نمی‌کند به خاک وطن تجاوز کند، به دلیل ترس و وحشتی است که سرداران بزرگی چون «سردار سلیمانی»، «سردار طوسی»، «سردار بصیر» و همه بسیجیان گمنام، ارتشیان فداکار و سپاهیان جان‌برکف در دل آنان افکندند و به آنان فهماندند که هرگز طمع در خاک پاک ایران نکنند.
امروز و در چهل و دومین سالروز آغاز تجاوز ارتش بعث به مرزهای کشور، یاد و نام همه شهدا، ایثارگران و جانبازان و آزادگان را گرامی می‌داریم و برای وطن آرزو می‌کنیم هرگز از وجود چنین مردانی خالی مباد.