شنبه شب 13 آبان ماه، سیلاب در بخش‌هایی از غرب استان مازندران خسارات فراوانی به زیرساخت‌ها، منازل مسکونی و همچنین اموال و احشام مردم وارد کرد. فیلم‌هایی که از برخورد سیلاب خروشان به پل‌ها و درهم کوبیدن آنها در روستاها در فضای مجازی منتشر می‌شد نشان از شدتِ رگبارهای پاییزی داشت.

سرویس اجتماعی
شنبه شب ۱۳ آبان ماه، سیلاب در بخش‌هایی از غرب استان مازندران خسارات فراوانی به زیرساخت‌ها، منازل مسکونی و همچنین اموال و احشام مردم وارد کرد.
فیلم‌هایی که از برخورد سیلاب خروشان به پل‌ها و درهم کوبیدن آنها در روستاها در فضای مجازی منتشر می‌شد نشان از شدتِ رگبارهای پاییزی داشت.
بارش‌های سیل‌آسای عصر روز شنبه ۱۳ آبان که از غرب مازندران وارد استان شد در برخی مناطق غربی طغیانی شدن رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر را به دنبال داشت که در برخی نقاط به دلیل شدت بارندگی و حجم بالای سیلاب، با دستور استاندار مازندران و تحت نظارت ستاد مدیریت بحران استان، نیروهای امداد و نجات با تجهیزات لازم مستقر شده‌اند.
استاندار مازندران در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد که همه فرمانداری‌های غرب مازندران و دستگاه‌های خدمات‌رسان در حالت آماده‌باش قرار دارند و تا عادی شدن شرایط در مناطق سیل‌زده غرب استان این آماده‌باش ادامه دارد.
سپس مدیرکل مدیریت بحران مازندران در این رابطه با اشاره به بارندگی شدید در شهرستان‌های چالوس و نوشهر به خبرنگاران گفت: در مدتی کوتاه حدود ۸۰ میلیمتر بارندگی در این مناطق ثبت شد که طغیان رودخانه و آبگرفتگی معابر را به دنبال داشت. حسینعلی محمدی شیرکلایی اضافه کرد: طغیان رودخانه سردآبرود منجر به جمع شدن سرشاخه‌ها و تنه درختان شکسته پشت سد انحرافی زوات چالوس شد که بسته شدن دهانه پل و ورود سیلاب به محدوده روستای علی‌آباد زوات را به دنبال داشت. به همین دلیل در این روستا تعدادی از خانه‌ها دچار آبگرفتگی شد که اقدامات اولیه امدادی در حال انجام است.
به گفته وی در مرزن‌آباد نیز راه دسترسی به برخی روستاها دچار خسارت شده و جاری شدن روان‌آب تردد ساکنان را مختل کرده است.

تخریب سه دستگاه پل و وارد آوردن خسارت به تاسیسات شهری و باغ‌ها و اراضی
فرماندار عباس آباد نیز در این باره گفت: جاری شدن سیلاب در پی باران رگباری شامگاه روز شنبه، موجب تخریب سه دستگاه پل و وارد آوردن خسارت به تاسیسات شهری و باغ‌ها و اراضی این شهرستان در غرب مازندران شد.
جواد اصلانی با بیان اینکه همه نهادهای ذیربط و نیروهای امدادی شهرستان در حال آماده باش و مشغول خدمات رسانی به سیل زدگان هستند، افزود: در این حادثه یک خانم ۳۷ منطقه کراکتی سلمانشهر از توابع این شهرستان مصدوم شد که وضعیت جسمی او وخیم گزارش شده است. وی اظهارداشت: در زمان حاضر برخی از اهالی بخش کراکتی سلمانشهر برای جابه‌جایی از قایق استفاده می‌کنند و نیروهای امدادی نیز در منطقه در حال خدمات رسانی هستند. فرماندار عباس آباد تصریح کرد: سیل سبب شکستگی شبکه‌های آبرسانی در نقاطی از این شهرستان شده و هم اکنون آب آشامیدنی برخی از مشترکان منطقه همچنان قطع است. اصلانی بیان داشت: هم اینک سه دستگاه بیل زنجیره‌ای مشغول عملیات پاکسازی و رفع گرفتگی مسیر سه رودخانه «کاظم رود»، «تیلبوردسر» و «پلنگ آبرود» در این شهرستان هستند. به گفته فرماندار عباس آباد بیشتر آب گرفتگی در حوزه روستایی بخش «کلار» و «سلمانشهر» این شهرستان اتفاق افتاده است. وی تصریح کرد: اعلام جزییات بیشتر خسارت‌های وارده نیاز به بررسی دقیق دارد که در این زمان اعلام همه آنها به خاطر ضرورت خدمات رسانی در متن بحران امکان پذیر نیست و به محض کسب اطلاعات بیشتر به رسانه‌ها اعلام خواهد شد. بعد از آن نوبت به مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران رسید. حسنیعلی محمدی در این باره گفت: سیلاب ناشی از بارش رگباری عصر روز شنبه به ۶ شهرستان عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور، سوادکوه و آمل این استان خسارت زده است. وی، روز یکشنبه در حاشیه جلسه مدیریت استان مازندران در فرمانداری شهرستان عباس آباد نیز افزود: نیروهای مدیریت بحران این استان به همراه دیگر عوامل مربوط شهرستان‌های یادشده از زمان وقوع سیل تاکنون بر روی ارزیابی خسارت و عملیات پاسخ به بحران متمرکز شده است. وی اظهارداشت: اقدامات اولیه خدمات رسانی به سیل زدگان در این شهرستان‌ها به ویژه در غرب مازندران انجام شده و صبح روز یکشنبه با هدف سرعت بخشی به خدمات رسانی، جلسه ستاد بحران استان با حضور سید محمود حسینی پور استاندار مازندران در شهرستان عباس آباد برگزار شد. وی خاطرنشان کرد: در این جلسه تهمیدات و اقدامات لازم تا رفع شرایط اضطراری اتخاذ شد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران حجم بارش‌های روز و شب شنبه ۱۳ آبان ماه در برخی از نقاط مازندران را ۱۱۰ میلی متر اعلام و اضافه کرد: به خاطر حجم بالای سیلاب در برخی از مسیل‌ها و رودخانه‌های عباس آباد، نوشهر، چالوس، نور، سوادکوه و آمل متاسفانه بخشی از تاسیسات و ابنیه فنی این شهرستان خسارت وارد شده است.

سیلاب به ۶ شهرستان مازندران خسارت زد
وی همچنین در بخش بعدی سخنانش اضافه کرد: در شهرستان عباس آباد که بیشترین خسارت سیل را داشتیم ۲ دهنه پل تخریب شده و راه دسترسی شهرک نواب این شهرستان نیز آسیب دیده است. محمدی با رد شایعه شکستگی سد ذوات چالوس بر اثر سیلاب روز و شب شنبه در غرب مازندران بیان کرد: تغییر مسیر سیلاب از سد انحرافی سرآبرود باعث تخریب بخشی از ابینه فنی و تعدادی از منازل روستایی علی آباد و ذوات چالوش شده است. وی خاطرنشان کرد: سد ذوات تحریب نشده و این سد انحرافی است نه مخرنی به خاطر تجمع درختان شکسته و افتاده در دهانه پل در این سد تغییر مسیر آب داشتیم. به گفته وی همچنین بخشی از ابینه فنی و واحدهای مسکونی روستاهای ورازده و میانه شهرستان نور و روستای نفت چال سوادکوه و بخش مرکزی شهر زیرآب آسیب دیده است. مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران با بیان اینکه بر اثر بارش‌های رگباری بخشی از تاسیسات توزیع و فوق توزیع برق در غرب مازندران آسیب و به دنبال آن برق بخشی از مناطق در نوشهر و چالوس قطع شده بود که با ساعت‌های اولیه با همکاری نیروهای امدادی این مشکل برطرف شده است. در همین پیوند، معاون عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان آمل نیز گفت: باران شدید شنبه شب در شهرستان آمل باعث جاری شدن سیل دربرخی روستاها، آبگرفتگی منازل شهری و خرابی تاسیسات برقی شد. مجتبی نجفی افزود: در مدت کمتر از ۲ ساعت، بیش از ۳۲ میلی متر باران در این شهرستان بارید. وی اظهارداشت: همزمان با بارش شدید باران همراه با آذرخش، ۱۴ دستگاه ترانس برق و چراغ‌های راهنمایی و رانندگی دچار خسارت شدید و از کارافتاد و براساس برآوردها بیش از ۵۰ میلیارد ریال خسارت برجا گذاشت. معاون عمرانی فرمانداری ویژه شهرستان آمل ادامه داد: به علت شدت بارش باران سیا آسیا به جاده‌های ارتباطی چهار تا پنج روستا خسارت وارد کرد که بلافاصله با ورود عوامل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای بخشی از مسیر بهسازی و تردد اولیه برقرار شد. نجفی با اشاره به اینکه حجم آورد باران در سطح شهر علاوه بر ایجاد ترافیک سنگین درون شهری باعث هدایت آب به سمت برخی خانه‌های شهروندان شده بود. وی اضافه کرد: براساس گزارش‌های اولیه بیش از ۴۰ خانه درون شهری دچار آبگرفتگی شد که با بلافاصله با حضور عوامل آتش نشانی، پسماند و مدیریت بحران شهرداری آمل خدمات رسانی و تخلیه آب انجام شد. سیل روز شنبه علاوه بر تخریب ۲ دهنه پل به هفت روستای شهرستان عباس آباد و شماری از واحدهای مسکونی مسیر رودخانه و آلاچیق‌های گردشگری حوالی سد ذوات چالوس خسارت جدی وارد کرده است. مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران روز یکشنبه با اشاره به آماده باش نیروهای امدادی در غرب مازندران تا عادی شدن شرایط در مناطق سیل زده افزود: بیشترین خسارت مربوط به شهرستان عباس آباد در غرب استان است.

وی به تخریب ۲ دهنه پل و خسارت به ۱۵ واحد مسکونی در عباس آباد اشاره کرد و گفت: جلسه بررسی خسارت‌های سیل در شهرداری کلارآباد از توابع شهرستان عباس آباد با حضور استاندار مازندران برگزار شد. حسینعلی محمدی شیرکلایی خاطرنشان کرد: سیل همچنین به زیرساخت‌های این شهرستان از جمله تاسیسات خسارت جدی وارد کرده که در دست بررسی است. فرماندار عباس آباد در همین ارتباط افزود: طبق بررسی‌های انجام شده تاکنون هفت روستای سلمانشهر و کلارآباد این شهرستان بین ۲۰ تا ۷۰ درصد خسارت دیدند. جواد اصلانی با بیان اینکه بر اثر سیل شنبه شب یک زن ۳۷ ساله مصدوم شد، افزود: بارندگی روز شنبه از ساعت ۱۷ عصر آغاز شد و حدود ساعت ۲۰ شب به پایان رسید و ۸۰ میلی متر باران به ثبت رسید. فرماندار شهرستان عباس آباد همچنین از تعطیلی مدارس شهیدان جعفرنژاد و زرودی در کلارآباد و همچنین حضرت آمنه (س) و شهید نقیب پور در بخش مرکزی خبر داد و گفت: میزان خسارت وارده پس از بررسی اعلام خواهد شد. اصلانی افزود: تخریب گوشواره‌های چندین پل روستایی و شهری باعث شد تا تمهیدات لازم برای دسترسی مردم به راه‌های ارتباطی اجرا شود. فرماندار شهرستان عباس آباد طی مصاحبه‌ای در روز گذشته یادآور شد: اکنون پل، آب آشامیدنی ۱۰۰ خانوار و هشت سایت ایرانسل در کلارآباد و آب آشامیدنی تیلا کنار و روشنایی سلمانشهر قطع است و بخشی از آن تا صبح روز یکشنبه برطرف شده است. رستم زرودی سرپرست فرماندار چالوس نیز میزان بارندگی روز شنبه ۱۳ آبان در این شهرستان را ۱۰۹ میلی متر اعلام کرد و افزود: بر اثر بارندگی‌های شدید، آب سد ذوات چالوس تغییر مسیر داده است. وی اظهارداشت: شدت بارندگی روز شنبه به حدی بود که رودخانه منطقه طغیان کرده که تعداد از واحدهای مسکونی واقع در حاشیه مسیر رودخانه و مهم‌تر اینکه تعدادی از آلاچیق‌ها گردشگری حوالی سد نیز خسارت جدی دیدند. وی خاطرنشان کرد: بارندگی ۲ ساعته در شهرهای نوشهر و چالوس موجب شده تا سیل در این مناطق جاری شود و بیشتر معابر دچار آب گرفتگی شده و تعدادی واحدهای مسکونی خسارت دیده است. به گفته وی معابر روستاهای علی آباد و تجن کلاً شهرستان نوشهر دچار خسارت شدند.

شکستگی سد ذوات چالوس تکذیب شد
سرپرست فرمانداری چالوس گفت: شایعه شکستگی سد انحرافی ذوات این شهرستان بر اثر بارندگی و سیل روز ۱۳ آبان صحت ندارد. رستم زرودی افزود: شکستگی سد انحرافی ذوات این شهرستان بر اثر بارندگی شدید کذب محض است. سد ذوات چالوس بر روی رودخانه چالوس ایجاد شده است که سفره‌خانه‌ها و آلاچیق‌های گردشگری سرتاسر مسیر این سد به مسافران و گردشگران خدمات می‌دهند. رودخانه حفاظت شده چالوس که از دامنه شمالی ارتفاعات کندوان و طالقان سرچشمه می‌گیرد و پس از طی ۷۲ کیلومتر و گذر از وسط شهر چالوس به دریای خزر می‌ریزد. حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران هم با رد شایعه شکستگی سد ذوات بر اثر بارندگی سیل آسای روز شنبه در چالوس گفت: شکسته شدن سد ذوات شایعه است، این سد برای تغییر مسیر آب احداث شده و آبی پشت آن ذخیره نمی‌شود. به گفته وی سد ذوات، سد انحرافی بوده نه مخرنی و با طغیانی شدن رودخانه چالوس بیشترین خسارت به آلاچیق‌‎های گردشگری اطراف سد خسارت دیدند. به گفته مسوولان شهرستان‌های یادشده در زمان حاضر نیروهای هلال احمر، شهرداری‌ها، اداره راه، برق، گاز و سایر نیروها مشغول بازگشایی و امداد رسانی به مردم هستند.

برآورد اولیه خسارت سیل عباس‌آباد ۲۳ هزار میلیارد ریال است
استاندار مازندران نیز در همین رابطه برآورد اولیه خسارت سیل روز و شب ۱۳ آبان شهرستان عباس آباد در غرب مازندران را ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اعلام کرد. سید محمد حسینی پور روز یکشنبه در حاشیه بازدید از مناطق سیل زده غرب مازندران در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به حجم بالای خسارت‌ها، کارشناسان امر در حال بررسی دقیق خسارت وارد در این شهرستان هستند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه حادثه خسارت جانی در پی نداشته است، اظهار داشت: سیل همچنین به ۶ دهنه پُل و ۲۰ واحد مسکونی در شهرستان عباس آباد آسیب جدی زد. به گفته وی، با تدابیر و پیش بینی‌های اندیشیده شده قبل از وقوع حادثه از سوی مسوولان نهادهای مربوط منطقه، جلوی خسارت‌های بیشتر گرفته شد. استاندار مازندران یادآور شد: طبق بررسی‌های انجام شده به بخشی از اراضی کشاورزی شهرستان خسارت وارد شد و ضمن اینکه ۲ دستگاه خودرو شهروندان را سیل برد. حسینی پور به خسارت‌های وارده به مسیرهای مواصلاتی و جاده این شهرستان اشاره و اضافه کرد: برآیند بازدید صبح روز یکشنبه نشان می‌دهد که مسوولان شهرستان اقدامات پیشگیرانه خوبی در مواجهه به این سیل به عمل آوردند. وی یادآور شد: یکی از مباحثی که باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد، آسیب شناسی نسبت به سازه‌های انجام شده در مسیرهای رودخانه و پل‌ها است که در این بازدید مشاهد شده این بوده که همه کارهای عمرانی مربوط به اتمام نرسیده و نیمه کاره رها می‌شود. مقام عالی دولت در مازندران ادامه داد: این چالش سبب می‌شود در مواقع وقوع سیلاب شاهد این اتفاقات و حوادث باشیم که بنا داریم در ساخت جدید طرح‌های مربوط نیز همه این ملاحظات رعایت شود. مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت: سیلاب ناشی از بارش رگباری روز شنبه به ۶ شهرستان عباس آباد، چالوس، نوشهر، نور، سوادکوه و آمل این استان خسارت زده است. حسنیعلی محمدی شیرکلایی گفت: نیروهای مدیریت بحران این استان به همراه دیگر عوامل مربوط شهرستان‌های یادشده از زمان وقوع سیل تاکنون بر روی ارزیابی خسارت و عملیات پاسخ به بحران متمرکز شده‌اند.