همزمان با آزادسازی قیمتِ کالاهای اساسی و در پی آن، گرانی افسارگسیخته سایر کالاها و خدمات، احتمال اینکه نَفَسِ بازار به واسطه احتکار به شماره بیفتد، بسیار بالا رفت. اخبار هر روزه احتکار در همه جای ایران به ویژه مازندران نیز گواهی است بر همین مدعا. همین روز گذشته فرمانده انتظامی مازندران از کشف ۴۴ […]

همزمان با آزادسازی قیمتِ کالاهای اساسی و در پی آن، گرانی افسارگسیخته سایر کالاها و خدمات، احتمال اینکه نَفَسِ بازار به واسطه احتکار به شماره بیفتد، بسیار بالا رفت.
اخبار هر روزه احتکار در همه جای ایران به ویژه مازندران نیز گواهی است بر همین مدعا.
همین روز گذشته فرمانده انتظامی مازندران از کشف ۴۴ تُن برنج و ۶ تُن شکر احتکار شده از یک انباری در شهرستان قائم شهر خبر داد.
سردار مرتضی میرزایی فرمانده انتظامی مازندران گفت: در راستای نظارت بر توزیع کالا‌های اساسی در بازار و جلوگیری از احتکار کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم، ماموران پلیس امنیت اقتصادی استان از وجود یک انبار برنج و شکر احتکاری در شهرستان قائم شهر مطلع و موضوع را با جدیت در دستور کار خود قرار دادند.
او افزود: ماموران پلیس امنیت اقتصادی مازندران با هماهنگی قضائی و همکاری اداره جهاد کشاورزی و اداره صمت، در بازرسی از این انبار موفق به کشف ۲۸ تُن برنج ایرانی، ۱۶ تُن برنج خارجی و ۶ تُن شکر احتکاری شدند.
فرمانده انتظامی مازندران گفت: در این ارتباط یک متهم دستگیر و پس از تشکیل پرونده برای انجام مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شد و با توجه به محرز بودن احتکار، محل مورد نظر پلمب و برنج و شکر احتکاری نیز تحویل اداره جهاد کشاورزی شد.

محکومیت میلیاردی محتکر روغن خوراکی در گلستان
چهارشنبه هفته گذشته بود که مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان اعلام کرد: محتکر روغن خوراکی در گلستان به پرداخت جزای نقدی میلیاردی و ضبط کالا محکوم شد.
تقی حسام اظهار کرد: حسب گزارش مدیریت جهاد کشاورزی علی آباد کتول مبنی بر اینکه از انباری نزدیک فروشگاه مقدار هزار و ۲۰۰ کیلو روغن جامد و مایع کشف شده، موضوع در دستور رسیدگی شعبه تعزیرات این شهرستان قرار گرفت.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گلستان گفت: پس از احضار متهم و سیر مراحل قانونی و اخذ استعلامات لازم متهم به استناد ماده ۶۰ قانون نظام صنفی، به پرداخت جزای نقدی به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و ضبط کالا محکوم شد.
وی افزود: با تجدید نظرخواهی متهم، پرونده در شعبه دوم تجدید نظر مرکز استان رسیدگی و رای صادره مورد تائید قرار گرفت.
همچنین روز پنجشنبه دو خبر احتکار از آستانه اشرفیه در گیلان و علی آباد کتول در گلستان منتشر شد.
فرمانده انتظامی علی آباد کتول در همین رابطه از کشف سه میلیارد ریال نهاده دامی در این شهرستان خبر داد.
سرهنگ الیاس تازیکه اظهارکرد: ماموران پلیس آگاهی با اشراف اطلاعاتی محل دپوی نهاده‌های دامی فاقد مجوز قانونی در این شهرستان را شناسایی کردند.
فرمانده انتظامی شهرستان علی آبادکتول افزود: ماموران پس از هماهنگی با مقام قضائی در بازرسی از انبار مورد نظر پنج تُن کنجاله سویا، ۱۰ تُن ذرت و ۱۰ تُن جو فاقد مجوز قانونی و احتکار شده را کشف کردند.
وی با بیان اینکه کارشناسان، ارزش این مقدار نهاده‌های دامی را سه میلیارد ریال برآورد کردند، گفت: در این عملیات یک متهم دستگیر و به مراجع قانونی معرفی شد. همچنین بیش از ۲ تُن برنج احتکار شده نیز پنجشنبه هفته گذشته در آستانه اشرفیه کشف شد.
فرمانده انتظامی آستانه اشرفیه ضمن اعلام این خبر گفت: متهم ۵۸ ساله به اداره تعزیرات معرفی شد.
سرهنگ سید مهدی نجفی‌پور افزود: مأموران پلیس آگاهی در راستای برخورد با محتکران و جلوگیری از سوءاستفاده افراد سودجو با اشرافیت اطلاعاتی و تحقیقات نامحسوس صورت گرفته از احتکار مقداری برنج داخل یک انبار در یکی از روستاها مطلع شده و موضوع را مورد پیگیری قرار دادند.
وی با بیان اینکه پلیس با هماهنگی قضائی به همراه نمایندگان اداره صمت، تعزیرات حکومتی و جهاد کشاورزی به آدرس محل مورد نظر اعزام شدند، افزود: در بازرسی از این انبار ۲ تن و ۹۷۵ کیلوگرم برنج احتکاری کشف شد.
فرمانده انتظامی آستانه‌اشرفیه از معرفی متهم ۵۸ ساله این پرونده برای سیر مراحل قانونی به اداره تعزیرات حکومتی خبر داد و گفت: کارشناسان ارزش برنج‌های کشف شده را یک میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال اعلام کردند.

کشف احتکار ۳ میلیارد تومانی اقلام دارویی در ساری
روزهای پایانی مردادماه بود که رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان مازندران از کشف انبار احتکار اقلام دارویی خبر داد و گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار عدد انواع دارو به ارزش تقریبی ۳ میلیارد تومان در شهرستان ساری کشف شد.
محمد محمدپور با اعلام خبر فوق، اظهار کرد: در اجرای طرح مبارزه و مقابله با اقلام حساس و سلامت محور جامعه و در پی کسب خبری مبنی بر اینکه مالک یک داروخانه اقدام به احتکار اقلام دارویی در یک مجتمع مسکونی کرده است، موضوع در دستور کار کارشناسان اداره اطلاعات و عملیات پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت.
وی افزود: در اجرای این ماموریت، اداره اطلاعات این پلیس با بهره گیری از تجارب تخصصی خود با هماهنگی قضایی و همراهی عوامل انتظامی و اطلاعاتی شهرستان ساری و با کار شبانه روزی از طریق زیر ذره‌بین قرار دادن مکان نگهداری داروهای غیرمجاز که اقدام به دپو انواع اقلام دارویی از قبیل قرص، شربت و آمپول‌های دارای شرایط نگهداری خاص در یک باب آپارتمان مسکونی کرده بود را شناسایی کردند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی مازندران، تصریح کرد: ماموران این پلیس پس از هماهنگی‌های قضایی و با همکاری کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی استان و شهرستان ساری در بازرسی از انبار نگهداری کالا، یک میلیون و ۲۰۰ هزار قلم دارو را کشف کردند.

محمدپور ارزش داروهای مکشوفه را بالغ بر ۳ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: منزل فوق پلمب و مالک داروخانه و پزشک متخلف پس از تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.

کشف انبار بزرگ احتکار لوازم یدکی خودرو در مازندران
روزهای میانی مردادماه نیز رئیس پلیس امنیت اقتصادی مازندران از کشف انبار احتکار انواع لوازم یدکی خودرو به ارزش تقریبی ۱۰۰ میلیارد ریال در بابل خبر داد.
سرهنگ محمد محمدپور رئیس پلیس امنیت اقتصادی مازندران در همین راستا گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه عناصر سودجو اقدام به احتکار انواع لوازم یدکی خودرو شامل لوازم جلوبندی، روغن‌های مختلف، انواع فیلتر و اسپری در انبار یکی از شرکت‌های بازرگانی خود کردند، موضوع در دستور کار کارشناسان اداره اطلاعات و عملیات پلیس امنیت اقتصادی استان قرار گرفت.
او افزود: در اجرای این ماموریت، عوامل اطلاعاتی این پلیس با بهره‌گیری از تجارب تخصصی خود با انجام اقدامات اطلاعاتی، متصدی این شرکت تولیدی را که اقدام به دپو عظیم انواع لوازم خودرویی در یکی از انبار‌های غیرمجاز خود کرده بود، شناسایی کردند. رئیس پلیس امنیت اقتصادی مازندران گفت: پس از هماهنگی‌های قضائی ماموران این پلیس با همکاری کارشناسان ادارات صمت استان و شهرستان در بازرسی از انبار نگهداری کالا، چند هزار قلم قطعات متعدد لوازم یدکی خودرو با برند‌های داخلی و قاچاق خارجی را کشف کردند. سرهنگ محمد پور ارزش کالا‌های کشف شده را برابر نظر کارشناسان ادارات صمت و جهاد کشاورزی بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: مدیرعامل شرکت مذکور ضمن لغو فعالیت و پلمب مکان‌های مورد بررسی، پس از تشکیل پرونده به مرجع قضائی معرفی شد.

کشف و ضبط ۱۵ تن روغن خوراکی احتکار شده در مازندران
ماموران انتظامی ۱۵ تن روغن خوراکی احتکار شده در شهر‌های نکا، ساری و تنکابن کشف و ضبط کردند.
این خبری بود که در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه بر روی خروجی رسانه‌های رسمی و معتبر مازندران قرار گرفته بود.
سرهنگ عبدالله حسن زاده فرمانده انتظامی شهرستان ساری از کشف و ضبط هشت هزار و ۵۰۰ لیتر روغن مایع و ۵۰۰ کیلوگرم روغن جامد خوراکی احتکار شده در آن شهرستان خبر داده و گفته بود که ارزش اموال مکشوفه احتکار شده، ۶ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال بوده است.
سرهنگ قاسم عزیزی فرمانده انتظامی نکا نیز به کشف و ضبط بیش از یک تُن روغن احتکاری از یک انبار در این شهرستان اشاره کرد و گفت: روغن خوراکی جامد و مایع احتکاری به دلیل ثبت نکردن در سامانه جامع انبار‌ها و اعلام نکردن موجودی توقیف و متهم به مرجع قضائی شهرستان معرفی شد.
فرمانده انتظامی تنکابن نیز از کشف و ضبط بیش از ۶ تُن روغن احتکاری از یک محتکر کالا در این شهرستان خبر داد و گفت: اموال مکشوفه به دلیل ثبت نکردن در سامانه جامع انبار‌ها و اعلام نکردن موجودی توسط متهم، توقیف و برای توزیع در بین مردم به سازمان مربوطه تحویل شد.

کشف بیش از ۷ هزار و ۳۶۲ تُن روغن احتکار شده در مازندران توسط اطلاعات سپاه
سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه بود که فرمانده سپاه کربلا از کشف ۷هزار و ۳۶۲تن روغن احتکار شده در مازندران طی یک ماه اخیر توسط سازمان اطلاعات سپاه کربلا خبر داد.
سردار سیاوش مسلمی، که در نشست خبری اختتامیه رزمایش جهادگران فاطمی و برنامه‌های محرومیت زدایی و سازندگی بسیج و سپاه کربلا، سخن می‌گفت، اعلام کرد که سپاه کربلا ۷ هزار و ۳۶۲ تُن روغن احتکار شده در استان را طی یک ماه کشف کرد که از این مقدار فقط ۶ هزار ۷۱۰ تُن روغن خام سویا در مخازن شرکت پشیرو صنعت طی ۴۸ ساعت گذشته یعنی (۲۶ و ۲۷ اردیبهشت ماه) کشف شده که این شرکت پلمپ شده است و بعد از پلمپ انبار، روغن‌های احتکار شده تحویل اداره کل صمت استان شد تا بر اساس نیاز بازار و بر اساس نظر ستاد تنظیم بازار در بازار توزیع شود.
به گفته فرمانده سپاه کربلا ۳۳ تُن شکر، یک تُن ماکارونی، ۲۷ تُن نهاده‌های دامی،۱۲ تُن آرد و ۸ تُن تخم مرغ احتکار شده توسط سپاه کربلا کشف شد.

کشف ۵۶۲ تُن روغن احتکار شده در مازندران
میانه اردیبهشت ماه بود که مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران از کشف ۵۶۲ تن روغن احتکار شده در استان
خبر داد.
مجید فانی با بیان اینکه یکی از شرکت‌های تصفیه و روغن‌کشی استان اقدام به تهیه ۵۶۲ تُن روغن با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی از شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران برای استحصال با هدف توزیع در بازار داخلی و تعدیل قیمت‌ها می‌کند گفت: متاسفانه این شرکت در بازه زمانی خاص که باید روغن را تصفیه و روانه بازار می‌کرد اقدام نکرد.
او همچنین با اشاره به اینکه از ۵۶۲ تُن فقط ۱۷۵ تُن تصفیه می‌شود تصریح کرد: ۶۰ تُن از ۱۷۵ تُن در بسته بندی‌های ویژه بازار‌های هدف برای صادرات به کشور‌های همسایه به استان‌های مرزی قاچاق و مابقی ۱۷۵ تُن در انبار‌ها برای احتکار نگهداری می‌شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: این شرکت ۳۸۰ تُن دیگر را به شکل خام و تصفیه نشده در مخازن به منظور احتکار نگهداری می‌کرد.
فانی خاطرنشان کرد، این شرکت باید در بازه زمانی مشخصی همه این روغن‌ها را تصفیه و در بازار داخلی توزیع می‌کرد.
او گفت: خوشبختانه تمام عوامل دستگیر و با تشکیل پرونده و با مبلغ ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان جریمه به مراجع قضایی تحویل داده شدند.
این اخبار، مشتی نمونه خروارها خبر با موضوعِ احتکار است که در زیر پوست شهرهای ایران در حال وقوع است و چه بسا انبوهی از انبارهای اجناس احتکارشده که از زیرِ چشمِ ماموران تعزیرات حکومتی و نیروی انتظامی مغفول مانده و در زمانِ خودش با بالاترین قیمت ممکن در بازار توزیع شده باشد!