
- منتشر شده در پنج شنبه, 18 بهمن 1397 10:10
تغییرات چشمگیر، تلاشهای بیشمار
- توضیحات

در نشست خبری مدیران عامل آبفا و آبفار مازندران در محل اداره کل ارشاد استان با حضور جمع کثیری از اصحاب رسانه اقدامات این شرکت ها تشریح شد.
مدیرعامل آبفار (آب و فاضلاب شهری) مازندران در ابتدای این نشست صمیمانه که با شعار رهاورد چهل سال اقتدار و پیشرفت برگزار شده بود، گفت: بهرهمندی روستاییان از آب شرب روستایی تا سال 57، تنها و تنها 14 درصد بود که این میزان بهرهمندی در ابتدای دولت تدبیر و امید، به بیش از 67 درصد و در حال حاضر و با گذشت 5 سال از عمر دولت، به (75/96) درصد افزایش یافته که از میانگین شاخص کشوری (74/9 درصد) به میزان (1/87) درصد پیشی گرفته است.
مهندس عبدالهی در خصوص توسعه خطوط انتقال نیز بیان داشت: در سال 57، طول خطوط انتقال آب، تنها 2068 کیلومتر بوده است که این میزان در سال 92، به 19865 کیلومتر و اکنون به بیش از 22 هزار کیلومتر رسیده است.
*پروژههای در دست اجرا
عبدالهی تعداد پروژههای در دست بهرهبرداری این شرکت را در دهه فجر، 18 پروژه برشمرد.
وی افزود: از مجموع 18 پروژه آبرسانی روستایی 5 پروژه مجتمعی و 13پروژه نیز تک روستایی است که برای بهرهبرداری از این پروژهها 37.1 کیلومتر لولهگذاری خط انتقال، 66 کیلومتر لولهگذاری شبکه توزیع، 15 باب مخزن زمینی به حجم 3550 متر مکعب، 13 واحد ایستگاه پمپاژ، حفر و تجهیز 6 حلقه چاه و بهسازی 3 دهنه چشمه و همچنین یک مورد تصفیه خانه پکیج حذف
آهن و... اجرا شده است.
*افزایش محسوس بهرهمندی روستاها از آب شرب سالم و بهداشتی
همچنین بهرهمندی 591 روستا از آب شرب سالم و بهداشتی که چیزی در حدود 148 هزار و 15 خانوار (جمعیتی بالغ بر 450 هزار نفر) را تحت پوشش قرار داده است، از جمله اقدامات اساسی شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران طی 5 سال اخیر بوده است.
*جمعیت قابل توجه ساکنین روستاها و جمعیت شناور
مهندس عبدالهی همچنین افزود: اکنون 2928 روستا با 460055 خانوار و جمعیتی بالغ بر 1386024 نفر در استان مازندران وجود دارد که 1603 روستا با 325110 خانوار و 985053 نفر جمعیت تحت پوشش شرکت قرار دارند و این در حالیست که بنا به گفته این مقام مسئول، استان مازندران (با احتساب جمعیت استانهای سمنان و گلستان فعلی) بر اساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1355 بیش از 2291327 نفر جمعیت داشته که 1191490 نفر آن جمعیت روستایی بودهاند و اکنون بر اساس آخرین سرشماریها دارای 3283582 نفر جمعیت است که 42/3 درصد جمعیت ثابت در روستاها سکونت دارند و با احتساب جمعیت فصلی و شناور، حدود 50 درصد جمعیت استان به نوعی در روستاها زندگی میکنند که بر این اساس 6/7 درصد از جمعیت روستایی کشور را در خود جای داده است که بخش روستایی در مقایسه با روستاهای سایر استانها رتبه سوم جمعیتی و رتبه چهارم تراکم روستایی کشوری را دارد.
*8 تصفیهخانه در 8 شهر استان در دست بهرهبرداری است
مدیرعامل آبفاشهری مازندران نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه ما در قبل از انقلاب اسلامی، اساسا چیزی تحت عنوان تصفیهخانه فاضلاب در اختیار نداشتیم گفت: در حال حاضر، فقط در استان مازندران، در 8 شهر، تصفیهخانه فاضلاب احداث شده و در 8 شهر دیگر نیز در دست بهرهبرداری است و امیدواریم که بتوانیم در آیندهای نزدیک، سایر شهرهای استان را نیز از نعمت تصفیهخانه فاضلاب بهرهمند سازیم.
مهندس ذاکری، با اشاره به تحت پوشش قرار دادن جمعیت ساکن در شهرهای مازندران، گفت: ما امروز خرسندیم که بگوییم خوشبختانه علاوه بر این جمعیت، روستاهایی که در مسیر شهرها و در مجاورت با آنها قرار دارند نیز از خدمات ما در این بخش بهرهمند هستند که شامل جمعیتی بالغ بر 455 هزار نفر بوده است.
ذاکری همچنین به جمعیت شناور که در هفته، بین دو تا سه روز در شهرها رفت و آمد میکنند نیز اشاره و تصریح کرد: این جمعیت شناور نیز که بالغ بر 500 هزار نفر هستند، از خدمات ما در حوزه آب و فاضلاب شهری بهرهمند هستند که این در نوع خود، افتخار بزرگی برای این شرکت محسوب میشود.
*تغییرات چشمگیر، پیشرفتهای بیشمار
مدیرعامل آبفاشهری مازندران گفت: با نگاهی به تلاشهای صورت گرفته طی ۲۷ سال اخیر، شاهد تغییرات چشمگیر و پیشرفتهای بی شماری در بخش آب و فاضلاب هستیم.
مهندس ذاکری در تشریح فعالیتهای این شرکت گفت: شرکت در سال ۱۳۷۱ با تحویلگیری دو شهر بابل و گرگان و تحت پوشش قرار دادن ۲۹۹ هزار نفر کار خود را آغاز نمود.
وی، با بیان اینکه این شرکت در بدو تأسیس، دارای ۷۶ کیلومتر خط انتقال، ۷۶۷ کیلومتر شبکه توزیع، ۴۱۴۰۰ متر مکعب مخزن ذخیره، ۳۷ حلقه چاه و یک دهنه چشمه به ظرفیت ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب و ۶۲هزار و ۵۰۰ مشترک بوده است، افزود: در سال ۱۳۷۶، با جدا شدن استان گلستان، شرکت آبفای مازندران، مسئولیت تامین آب شرب ۲۶ شهر مازندران را بر عهده گرفت و با گذشت دو دهه، با توسعه تجهیزات و تأسیسات و با توان علمی و تلاش کارکنان، هم اکنون ۵۸ شهر با جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون نفر را خدمترسانی
میکند.
*614 هزار مشترک شهری
و روستایی
مدیرعامل آبفاشهری مازندران، ضمن اشاره به اینکه این شرکت در بخش آب دارای ۶۱۴ هزار مشترک شهری و روستایی است، اظهار داشت: هم اکنون ۱۰۶۶ کیلومتر خط انتقال، ۷۴۴۶ کیلومتر شبکه توزیع آب، ۴۴۳ هزار و ۸۸۸ متر مکعب ظرفیت مخزن ذخیره در استان وجود دارد.
مهندس ذاکری ادامه داد: آب شرب مشترکین این استان از طریق ۲۹۸ حلقه چاه، ۳۰ دهنه چشمه و ۳ سد به ظرفیتِ ۳۲۹ میلیون مترمکعب در سال تامین میشود.
وی با تاکید بر لزوم اجرای طرحهای فاضلاب در استانهای شمالی گفت: تاکنون ۹۳۱ کیلومتر خط انتقال فاضلاب و ۸ باب تصفیه خانه در مدار به ظرفیت جمعآوری و تصفیه ۴۳ هزار متر مکعب فاضلاب در روز و تولید روزانه ۶۳ هزار و ۵۰۰ متر مکعب پساب، احداث شد.
*انجام امور مطالعاتی فاز اول
و دوم فاضلاب در 30 شهر
مدیرعامل آبفاشهری مازندران ادامه داد: در حال حاضر 6 شهر ساری، بابل، جویبار، بابلسر، نوشهر و چالوس، از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب استفاده میکنند و عملیات اجرائی طرح فاضلاب در ۷ شهر قائمشهر، آمل، تنکابن، محمودآباد، نکا، بهشهر و گلوگاه در حال اجرا و همچنین مطالعات زیستمحیطی و فاز اول و دوم فاضلاب ۳۰ شهر در حال انجام است.
مهندس ذاکری ادامه داد: ۳۰۱هزار نفر از جمعیت این استان تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار گرفتند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴ شهر استان دارای طرح اجرایی فاضلاب است و ۵۵هزار و ۴۸۶ انشعاب فاضلاب نصب و ۴۶هزار و ۷۲۶ مشترک نسبت به جاری سازی انشعاب خود اقدام کردند.
*مهمترین اقدامات حوزه آب و فاضلاب روستایی در طول سالهای اخیر
مدیرعامل آبفاشهری مازندران به مهمترین پروژههای انجام شده در این شرکت از بدو تاسیس تاکنون اشاره و تصریح کرد: این اقدامات شامل ۱۹۵۸ کیلومتر اصلاح شبکه آبرسانی - ۲۸۰۵ کیلومتر توسعه شبکه آبرسانی - تامین آب شرب در تمامی شهرهای استان- احداث خط انتقال آب بهشهر، نکا- احداث تصفیهخانه آب طلوت بابل، پروژههای تأمین آب شرب مجتمع آبرسانی سوادکوه- اجرا و بهرهبرداری از آب شیرینکن گلوگاه به روش B.O.O- اجرای طرح آبرسانی به شهرها از طریق سدها با مشارکت آب منطقهای و بهرهگیری از منابع آبهای سطحی (سد شهید رجایی ساری و سد آیت ا... صالحی مازندرانی بابل و سد میجران رامسر)-احداث آزمایشگاه مرجع با قابلیت آزمونهای کیفی مورد نیاز و انتخاب شهر ساری به عنوان پایلوت اجرای برنامه ایمنی آب wsp به همراه ۱۵ شهر در مراکز استانهای کشور با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مازندران- خرید دیزل ژنراتور به تعداد ۶۱ دستگاه- مهندسی مجدد تأسیسات و منابع تأمین به تعداد ۵۳۵ حلقه چاه با افزایش ظرفیت به میزان ۴۲۵۳ لیتر بر ثانیه- در راستای توسعه دولت الکترونیک راهاندازی خدمات ۲۲گانه غیرحضوری الکترونیکی برای مشترکین- راهاندازی سامانه متمرکز ۱۲۲ جهت ساماندهی ارتباطات با مشترکین- ایجاد و بهرهبرداری از تأسیسات فاضلاب در شهرهای ساری، بابل، بابلسر، جویبار، نوشهر و چالوس- احداث مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب در ساری - ایجاد تأسیسات فاضلاب در مسکن مهر جویبار، گندیاب نور، میارکلای ساری و شهرک امام خمینی(ره) بهشهر- نصب سیفون فاضلاب به تعداد ۵۵۴۸۶ فقره در شهرهای استان- جاریسازی انشعاب فاضلاب به تعداد ۴۶۷۲۶ فقره در شهرهای استان و شروع عملیات اجرایی طرح جمعآوری فاضلاب سه شهر گلوگاه، بهشهر، نکا است.