
- منتشر شده در چهارشنبه, 21 ارديبهشت 1401 06:40
رویدادی برای جذب سرمایهگذاری خارجی
- توضیحات

روز گذشته مراسم افتتاحیه «رویداد 2022» با حضور وزیران گردشگری و سفیران برخی کشورهای عضو اکو در ساری آغاز شد و به نظر میرسد همه عزم کردند و نیّت جزم که از رهگذرِ این رویداد برای توسعه استان مازندران، توشه بردارند ضمن اینکه اگر از این مسیر، بابی برای اقتصاد باز شود، هم اقتصاد ملی سود خواهد دید و حرکت به سمت توسعه صادرات غیرنفتی محقق خواهد شد و هم اقتصاد استان و کسب و کارهای محلی جان میگیرند.
امروز مشکل اصلی کشور، اقتصاد است و شعار رهبر برای سال جاری نیز «تولید و اشغالآفرینی» است و توسعه تجارت خارجی میتواند به تحقق شعار سال رهبر انقلاب منجر شود اما برای توسعه تجارت خارجی و دستاوردهای اقتصادی آن، مدیران سیاسی نقش مهمی دارند و امروز و در اجلاسیه اکو در مرکز استان مازندران، برخی از مدیران سیاسی کشورهای اکو و همچنین سفیران چند کشور مهمان کشور ما هستند و این حضور میتواند به امضای توافقنامههای خوبی ختم شود که در نهایت به افزایش تراز تجارت بین کشورهای عضو برسیم، بهویژه اینکه این کشورها به تولیدات ما نیاز دارند و ما نیز به تجارت با این کشورها که تقریباً خارج از دسترسی تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکاست، نیاز داریم.
ë جذب سرمایه اولویت ماست
استاندار مازندران ورود سرمایهگذاران خارجی و جذب سرمایه را از مهمترین اولویتها و رویکردهای این رویداد برشمرد.
سید محمود حسینیپور در آیین افتتاحیه رویداد بینالمللی گردشگری ساری ۲۰۲۲ با بیان اینکه مازندران قطب گردشگری شمال کشور است، افزود: برگزاری این رویداد فرصتی را در اختیار قرار داد تا جاذبههای بیبدیل استان را معرفی کنیم.
وی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم، دست یافتن به توسعه همهجانبه، مطلوب و متوازن بوده است و صنعت گردشگری با توجه به ابعاد مختلف میتواند یکی از مسیرهای مهم برای رشد اشتغال جوانان و کشورهای عضو اکو باشد.
وی ادامه داد: یکی از اهداف بسیار مهم برای اشتغال جوانان مازندرانی، جذب فناوریهای نوین و سرمایهگذاری خارجی است و این استان مجموعهای سرمایهگذاری پرسود و زیرساختهای بندری است و مدیریت عالی دولت اعلام میدارد اصلیترین اولویت، ورود سرمایهگذاران بین المللی در استان است.
حسینیپور یادآور شد: با حمایت همهجانبه از سرمایهگذاریهای خارجی و رفع موانع، زمینه سرمایهگذاری را فراهم میکنیم و اصولی نظیر ماندن مسائل فرهنگی امری مهم است زیرا گردشگر وارد حانهای میشود که اخلاق در آن مورد توجه باشد.
استاندار مازندران یادآور شد: مهماننوازی و اخلاق کریمانه مردم ایران را بسیار مهم برشمرد و این استان هر سال میزبان ۲۰ میلیون گردشگر داخلی است و این نشانه خوش اخلاقی مردم مهماننواز استان است.
وی ادامه داد: جهتگیری کشورها در سیاست خارجی مسأله مهم دیگر است و یکی از افتخارات دولت مردمی این است که توانسته با کشورهای دوست و همسو به ویژه در جغرافیای اکو مبادلات سیاسی و اقتصادی خوبی برقرار کند و این رویداد نشان داد علیرغم پروژههای منزوی کردن ایران در عرصههای بینالمللی با پیگیری رویکرد دولت مردمی این حصار نامشروع را شکستیم.
استاندار مازندران مسئله اقتصاد را بسیار مهم برشمرد و گفت: وجود زیرساختهای گردشگری نظیر رستورانها و امکانات حمل و نقل از عوامل مؤثر در جذب گردشگر است.
وی گفت: مازندران قطب محصولات کشاورزی و لبنی است و نیمی از برنج کشور در این استان تولید میشود و رتبه نخست تولید مرکبات و رتبه برتر در تولید محصولات کشاورزی، ازجمله ظرفیت بالای استان را تشکیل میدهد و مازندران آمادگی دارد دروازه ورود کشورهای اکو به اقیانوس هند باشد.
ë ساری پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو
دبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی اکو با اشاره به جاذبههای گردشگری کشورهای عضو اکو گفت: ۷۴ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.
خسرو نوذری در افتتاحیه این اجلاس منطقهای و بینالمللی با تقدیر از دولت جمهوری اسلامی ایران و مقامات مازندرانی اظهار داشت: ساری دارای ظرفیتهای متعددی است و بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه ساری بهعنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شناسایی شده است، افزود: معرفی پایتختهای گردشگری در فراهم کردن تعامل بیشتر کشورهای منطقه با پیشینه تاریخی و فرهنگی گردشگری مؤثر است.
وی با اشاره به سند گردشگری آرام، سبز و جذب اکو و اینکه این سازمان ابتکارات گردشگری بسیاری را در دستور کار دارد، گفت: معرفی ساری به عنوان پایتخت گردشگری، نمایش پتانسیل و ظرفیتهای در اجلاس وسیعتر است.
نوذری ادامه داد: چهارمین اجلاس گردشگری اکو قرار است در شهر تاریخی بخارای ازبکستان برگزار میشود و انتظار میرود در این نشست ابتکارات مختلف شامل تسهیل صدور روادید، استانداردهای خدمات گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گیرد. دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو ادامه داد: طی دهه گذشته سفرهای گروههای گردشگری در اکو از مرز ۸۷ میلیون گردشگر فراتر رفته است و با توجه به پتانسیل و جمعیت منطقه نسبت ورودی گردشگران به نسبت گردشگران جهانی هنوز کم است و نیاز به همراهی بیشتر دارد. وی ادامه داد: منطقه اکو بیش از ۴۹ میلیارد دلار از گردشگری بینالمللی جذب درآمد داشته و هرچند کرونا تأثیر منفی بر گردشگری آن داشته است.
ë مازندران برای جذب گردشگران مطلوب است
نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به فرهنگدوست بودن مردم استان گفت: فضای فرهنگی، اخلاقی و معنوی استان برای جذب گردشگر مطلوب است.
حجتالاسلام محمدباقر محمدی لائینی نیز در این مراسم با اشاره به اهداف تشکیل سازمان منطقهای اکو، گسترش و بسط فضای محبت و دوستی بین کشورها را از جمله اهداف بیان کرد و گفت: همچنین روحیه اخوت دینی در کنار اشتراکات فرهنگی نیز باید تقویت شود تا عاملی برای گسترش همکاری در زمینههای گوناگون گردشگری، صنایع و اقتصاد باشد.
وی تقویت روابط دوستانه را از دیگر اهداف برشمرد و گفت: اگر فضای اخلاقی و فرهنگی جامعه هدف مساعد نباشد سبب فرار گردشگر میشود این درحالی که مازندران از نظر فرهنگی، اخلاقی، دینی و معنوی بسیار مطلوب است.
وی با اشاره به فرهنگدوست بودن مردم منطقه اظهار داشت: آثار تاریخی فراوانی در استان وجود دارد که قابل تقدیر و تشویق است زیرا فرهنگ مردم استان بسیار دلپذیر است.
امام جمعه ساری با عنوان اینکه بیش از ۱۴ هزار طلبه از استان در مناطق مختلف تحصیل میکنند، گفت: فضای کلی معنوی، اخلاقی و دینی مازندران بهینه و مطلوب است.
ë راهاندازی گردشگری زمینی بین کشورهای عضو اکو
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راهاندازی گردشگری زمینی بین کشورهای عضو اکو را ضروری دانست و گفت: این نوع گردشگری سبب توسعه سایر بخشها خواهد شد.
عزت الله ضرغامی در افتتاحیه رویداد بینالمللی گردشگری در ساری با تاکید بر اینکه باید در این حوزه هوشمندانه و مبتنی بر تغییرات و تحرکات درست جهانی حرکت کرد، افزود: گردشگری رکن مهم اقتصاد دنیا به شمار میرود و این مسأله یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است.
وی اظهار داشت: ویژگیهای گردشگری اقتضا میکند جایگزین بسیاری از ظرفیتهای دیگر اقتصادی در جهان شود و اگر کشوری مانند قطر ۲۰۰ میلیارد دلار برای جام جهانی فوتبال هزینه میکند نشاندهنده جمعبندی است که به کادر اقتصادی ارائه میشود.
وی ادامه داد: اگر جیپیتی جهانی ۱۰ درصد از محل گردشگری است و به سرعت در حال افزایش است، کشورهای عضو اکو بهترین مزیتهای نسبی گردشگری را دارند نباید از این سبد، سهم هفت درصدی داشته باشند.
ضرغامی با تاکید براینکه سهم کشورهای عضو اکو باید از میانگین جهانی در حوزه گردشگری بیشتر شود، بر لزوم برنامهریزی برای گسترش سفرهای هوایی به کشورهای عضو اکو تاکید کرد و گفت: همچنین باید با استفاده از دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری زمینی را بهعنوان گردشگری ارزان قیمت در کشورهای اکو توسعه دهیم.
وزیر میراث فرهنگی با عنوان اینکه راههای زمینی بین کشورهای عضو اکو باز است، گفت: مسافرت زمینی بین این کشور به دلیل ارزان قیمت بودن سبب استقبال گردشگران و سبب ساماندهی سایر محیطهای عمومی میشود.
وی گفت: ۲۶ اثر ثبت شده در کشور جهانی است و از این تعداد سه اثر مربوط به مازندران است ضمن اینکه جنگلهای هیرکانی جنوب ساری، نعمت بیبدیل جهانی هستند.
ضرغامی گفت: مازندران از نظر و جایگاه تاریخی نیز بینظیر و یک الگوی کامل از ایران است و بخش زیادی از دو هزار اثر ناملموس فرهنگی و تاریخی مربوط به مازندران است.
وی یادآور شد: اگر گردشگری دینی و مذهبی یکی از مزیتهای ایران و اکو است، مازندران یکی از مصادیق رواج این نوع گردشگری است و راهنمایان گردشگری باید نسبت به معرفی درست جاذبههای گردشگری اقدام کنند.
ë گسترش روابط با ایران برنامه ازبکستان است
سفیر جمهوری ازبکستان در ایران گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران را از مهمترین برنامههای جمهوری ازبکستان برشمرد.
بهادر عبداللهاف در مراسم افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ اظهار داشت: ساری پایتخت باستانی یکی از مقاصد گردشگری محبوب در منطقه اکو به شمار میرود و این رویداد سبب افزایش جریان گردشگری و انگیزه جدید برای توسعه زیرساختها است و گردشگری با خصوصیت عظیم میتواند رفتار قدرتمندی برای توسعه منطقه باشد.
وی با اشاره به شیوع کرونا و تأثیر منفی آن برای اقتصاد گردشگری جهان و اکو اظهار داشت: صنعت گردشگری در ازبکستان بهعنوان یکی از قطبهای اولویتدار اقتصاد کشور است و در سالهای اخیر اقدامات خوبی برای رشد گردشگری انجام شده است.
وی افزود: سامانهای برای صدور روادید الکترونیک برای اتباع کشورهای مختلف از جمله ایران راهاندازی شد و پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار شده است.
عبداللهاف گرامیداشت سالگرد برقراری ارتباطات دیپلماتیک دو کشور ایران و ازبکستان، گسترش روابط دوجانبه را هدف اصلی برشمرد و گفت: ایران جزو اولین کشورهایی است که ۳۰ سال پیش استقلال جمهوری ازبکستان را به رسمیت شناخته است.
وی همچنین حجم مبادلات دو کشور را طی سال قبل نیم میلیون دلار ذکر کرد.
روز گذشته مراسم افتتاحیه «رویداد 2022» با حضور وزیران گردشگری و سفیران برخی کشورهای عضو اکو در ساری آغاز شد و به نظر میرسد همه عزم کردند و نیّت جزم که از رهگذرِ این رویداد برای توسعه استان مازندران، توشه بردارند ضمن اینکه اگر از این مسیر، بابی برای اقتصاد باز شود، هم اقتصاد ملی سود خواهد دید و حرکت به سمت توسعه صادرات غیرنفتی محقق خواهد شد و هم اقتصاد استان و کسب و کارهای محلی جان میگیرند.امروز مشکل اصلی کشور، اقتصاد است و شعار رهبر برای سال جاری نیز «تولید و اشغالآفرینی» است و توسعه تجارت خارجی میتواند به تحقق شعار سال رهبر انقلاب منجر شود اما برای توسعه تجارت خارجی و دستاوردهای اقتصادی آن، مدیران سیاسی نقش مهمی دارند و امروز و در اجلاسیه اکو در مرکز استان مازندران، برخی از مدیران سیاسی کشورهای اکو و همچنین سفیران چند کشور مهمان کشور ما هستند و این حضور میتواند به امضای توافقنامههای خوبی ختم شود که در نهایت به افزایش تراز تجارت بین کشورهای عضو برسیم، بهویژه اینکه این کشورها به تولیدات ما نیاز دارند و ما نیز به تجارت با این کشورها که تقریباً خارج از دسترسی تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکاست، نیاز داریم.
ë جذب سرمایه اولویت ماست استاندار مازندران ورود سرمایهگذاران خارجی و جذب سرمایه را از مهمترین اولویتها و رویکردهای این رویداد برشمرد.سید محمود حسینیپور در آیین افتتاحیه رویداد بینالمللی گردشگری ساری ۲۰۲۲ با بیان اینکه مازندران قطب گردشگری شمال کشور است، افزود: برگزاری این رویداد فرصتی را در اختیار قرار داد تا جاذبههای بیبدیل استان را معرفی کنیم.وی اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم، دست یافتن به توسعه همهجانبه، مطلوب و متوازن بوده است و صنعت گردشگری با توجه به ابعاد مختلف میتواند یکی از مسیرهای مهم برای رشد اشتغال جوانان و کشورهای عضو اکو باشد.وی ادامه داد: یکی از اهداف بسیار مهم برای اشتغال جوانان مازندرانی، جذب فناوریهای نوین و سرمایهگذاری خارجی است و این استان مجموعهای سرمایهگذاری پرسود و زیرساختهای بندری است و مدیریت عالی دولت اعلام میدارد اصلیترین اولویت، ورود سرمایهگذاران بین المللی در استان است.حسینیپور یادآور شد: با حمایت همهجانبه از سرمایهگذاریهای خارجی و رفع موانع، زمینه سرمایهگذاری را فراهم میکنیم و اصولی نظیر ماندن مسائل فرهنگی امری مهم است زیرا گردشگر وارد حانهای میشود که اخلاق در آن مورد توجه باشد.استاندار مازندران یادآور شد: مهماننوازی و اخلاق کریمانه مردم ایران را بسیار مهم برشمرد و این استان هر سال میزبان ۲۰ میلیون گردشگر داخلی است و این نشانه خوش اخلاقی مردم مهماننواز استان است.وی ادامه داد: جهتگیری کشورها در سیاست خارجی مسأله مهم دیگر است و یکی از افتخارات دولت مردمی این است که توانسته با کشورهای دوست و همسو به ویژه در جغرافیای اکو مبادلات سیاسی و اقتصادی خوبی برقرار کند و این رویداد نشان داد علیرغم پروژههای منزوی کردن ایران در عرصههای بینالمللی با پیگیری رویکرد دولت مردمی این حصار نامشروع را شکستیم.استاندار مازندران مسئله اقتصاد را بسیار مهم برشمرد و گفت: وجود زیرساختهای گردشگری نظیر رستورانها و امکانات حمل و نقل از عوامل مؤثر در جذب گردشگر است.وی گفت: مازندران قطب محصولات کشاورزی و لبنی است و نیمی از برنج کشور در این استان تولید میشود و رتبه نخست تولید مرکبات و رتبه برتر در تولید محصولات کشاورزی، ازجمله ظرفیت بالای استان را تشکیل میدهد و مازندران آمادگی دارد دروازه ورود کشورهای اکو به اقیانوس هند باشد.
ë ساری پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکودبیرکل سازمان همکاری های اقتصادی اکو با اشاره به جاذبههای گردشگری کشورهای عضو اکو گفت: ۷۴ اثر تاریخی و طبیعی در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.خسرو نوذری در افتتاحیه این اجلاس منطقهای و بینالمللی با تقدیر از دولت جمهوری اسلامی ایران و مقامات مازندرانی اظهار داشت: ساری دارای ظرفیتهای متعددی است و بهعنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده است.وی با بیان اینکه ساری بهعنوان یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شناسایی شده است، افزود: معرفی پایتختهای گردشگری در فراهم کردن تعامل بیشتر کشورهای منطقه با پیشینه تاریخی و فرهنگی گردشگری مؤثر است.وی با اشاره به سند گردشگری آرام، سبز و جذب اکو و اینکه این سازمان ابتکارات گردشگری بسیاری را در دستور کار دارد، گفت: معرفی ساری به عنوان پایتخت گردشگری، نمایش پتانسیل و ظرفیتهای در اجلاس وسیعتر است.نوذری ادامه داد: چهارمین اجلاس گردشگری اکو قرار است در شهر تاریخی بخارای ازبکستان برگزار میشود و انتظار میرود در این نشست ابتکارات مختلف شامل تسهیل صدور روادید، استانداردهای خدمات گردشگری مورد بحث و بررسی قرار گیرد. دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی اکو ادامه داد: طی دهه گذشته سفرهای گروههای گردشگری در اکو از مرز ۸۷ میلیون گردشگر فراتر رفته است و با توجه به پتانسیل و جمعیت منطقه نسبت ورودی گردشگران به نسبت گردشگران جهانی هنوز کم است و نیاز به همراهی بیشتر دارد. وی ادامه داد: منطقه اکو بیش از ۴۹ میلیارد دلار از گردشگری بینالمللی جذب درآمد داشته و هرچند کرونا تأثیر منفی بر گردشگری آن داشته است.
ë مازندران برای جذب گردشگران مطلوب استنماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به فرهنگدوست بودن مردم استان گفت: فضای فرهنگی، اخلاقی و معنوی استان برای جذب گردشگر مطلوب است.حجتالاسلام محمدباقر محمدی لائینی نیز در این مراسم با اشاره به اهداف تشکیل سازمان منطقهای اکو، گسترش و بسط فضای محبت و دوستی بین کشورها را از جمله اهداف بیان کرد و گفت: همچنین روحیه اخوت دینی در کنار اشتراکات فرهنگی نیز باید تقویت شود تا عاملی برای گسترش همکاری در زمینههای گوناگون گردشگری، صنایع و اقتصاد باشد.وی تقویت روابط دوستانه را از دیگر اهداف برشمرد و گفت: اگر فضای اخلاقی و فرهنگی جامعه هدف مساعد نباشد سبب فرار گردشگر میشود این درحالی که مازندران از نظر فرهنگی، اخلاقی، دینی و معنوی بسیار مطلوب است.وی با اشاره به فرهنگدوست بودن مردم منطقه اظهار داشت: آثار تاریخی فراوانی در استان وجود دارد که قابل تقدیر و تشویق است زیرا فرهنگ مردم استان بسیار دلپذیر است.امام جمعه ساری با عنوان اینکه بیش از ۱۴ هزار طلبه از استان در مناطق مختلف تحصیل میکنند، گفت: فضای کلی معنوی، اخلاقی و دینی مازندران بهینه و مطلوب است.ë راهاندازی گردشگری زمینی بین کشورهای عضو اکو وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری راهاندازی گردشگری زمینی بین کشورهای عضو اکو را ضروری دانست و گفت: این نوع گردشگری سبب توسعه سایر بخشها خواهد شد.عزت الله ضرغامی در افتتاحیه رویداد بینالمللی گردشگری در ساری با تاکید بر اینکه باید در این حوزه هوشمندانه و مبتنی بر تغییرات و تحرکات درست جهانی حرکت کرد، افزود: گردشگری رکن مهم اقتصاد دنیا به شمار میرود و این مسأله یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است.وی اظهار داشت: ویژگیهای گردشگری اقتضا میکند جایگزین بسیاری از ظرفیتهای دیگر اقتصادی در جهان شود و اگر کشوری مانند قطر ۲۰۰ میلیارد دلار برای جام جهانی فوتبال هزینه میکند نشاندهنده جمعبندی است که به کادر اقتصادی ارائه میشود.وی ادامه داد: اگر جیپیتی جهانی ۱۰ درصد از محل گردشگری است و به سرعت در حال افزایش است، کشورهای عضو اکو بهترین مزیتهای نسبی گردشگری را دارند نباید از این سبد، سهم هفت درصدی داشته باشند.ضرغامی با تاکید براینکه سهم کشورهای عضو اکو باید از میانگین جهانی در حوزه گردشگری بیشتر شود، بر لزوم برنامهریزی برای گسترش سفرهای هوایی به کشورهای عضو اکو تاکید کرد و گفت: همچنین باید با استفاده از دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری زمینی را بهعنوان گردشگری ارزان قیمت در کشورهای اکو توسعه دهیم.وزیر میراث فرهنگی با عنوان اینکه راههای زمینی بین کشورهای عضو اکو باز است، گفت: مسافرت زمینی بین این کشور به دلیل ارزان قیمت بودن سبب استقبال گردشگران و سبب ساماندهی سایر محیطهای عمومی میشود.وی گفت: ۲۶ اثر ثبت شده در کشور جهانی است و از این تعداد سه اثر مربوط به مازندران است ضمن اینکه جنگلهای هیرکانی جنوب ساری، نعمت بیبدیل جهانی هستند.ضرغامی گفت: مازندران از نظر و جایگاه تاریخی نیز بینظیر و یک الگوی کامل از ایران است و بخش زیادی از دو هزار اثر ناملموس فرهنگی و تاریخی مربوط به مازندران است.وی یادآور شد: اگر گردشگری دینی و مذهبی یکی از مزیتهای ایران و اکو است، مازندران یکی از مصادیق رواج این نوع گردشگری است و راهنمایان گردشگری باید نسبت به معرفی درست جاذبههای گردشگری اقدام کنند.
ë گسترش روابط با ایران برنامه ازبکستان است سفیر جمهوری ازبکستان در ایران گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران را از مهمترین برنامههای جمهوری ازبکستان برشمرد.بهادر عبداللهاف در مراسم افتتاحیه رویداد بینالمللی ساری ۲۰۲۲ اظهار داشت: ساری پایتخت باستانی یکی از مقاصد گردشگری محبوب در منطقه اکو به شمار میرود و این رویداد سبب افزایش جریان گردشگری و انگیزه جدید برای توسعه زیرساختها است و گردشگری با خصوصیت عظیم میتواند رفتار قدرتمندی برای توسعه منطقه باشد.وی با اشاره به شیوع کرونا و تأثیر منفی آن برای اقتصاد گردشگری جهان و اکو اظهار داشت: صنعت گردشگری در ازبکستان بهعنوان یکی از قطبهای اولویتدار اقتصاد کشور است و در سالهای اخیر اقدامات خوبی برای رشد گردشگری انجام شده است.وی افزود: سامانهای برای صدور روادید الکترونیک برای اتباع کشورهای مختلف از جمله ایران راهاندازی شد و پروازهای زیادی بین دو کشور برقرار شده است.عبداللهاف گرامیداشت سالگرد برقراری ارتباطات دیپلماتیک دو کشور ایران و ازبکستان، گسترش روابط دوجانبه را هدف اصلی برشمرد و گفت: ایران جزو اولین کشورهایی است که ۳۰ سال پیش استقلال جمهوری ازبکستان را به رسمیت شناخته است.وی همچنین حجم مبادلات دو کشور را طی سال قبل نیم میلیون دلار ذکر کرد.