وايبر يک اپليکيشن جديد و البته رو به گسترش براي گوشيهاي همراه هوشمند است و قابل نصب بر روي گوشي هاي مبتني بر Android, BlackBerry OS, iOS,Series 40, Symbian, Bada و Windows Phone است و با استفاده از شبکه هاي بي سيم و 3G کار مي کند.
با استفاده از وايبر ميتوانيد در هر کجاي دنيا، با دوستان خود که اين برنامه بر روي گوشيهاي آنها نصب شده، و به اينترنت متصل هستند تماس تلفني رايگان برقرار کنيد و يا پيامک رايگان ارسال کنيد .
وايبر با ويژگي هاي برتري همانند امکان تماس صوتي رايگان، ارسال پيام متني با رابط کاربري فوقالعاده بيش از 140 ميليون کاربر را به خود اختصاص داده است،جالب اينکه تمام امکانات اين برنامه صد درصد رايگان بوده و هيچ تبليغي نيز در کار نيست.
برنامه «وايبر» توسط شرکتي به همين نام به طور رايگان عرضه ميشود، مدير شرکت وايبر
( Viber Media) يک کارآفرين آمريکايي – اسرائيلي به نام تالمون مارکو (Talmon Marco) است که خود اين برنامه را طراحي کرده و ساخته است.
جالب است بدانيد که تالمون مارکو به مدت چهار سال در ارتش اسرائيل سابقه خدمت دارد و همچنين به عنوان مدير اجرايي بخش اطلاعات در هسته مرکزي ارتش فعاليت داشته است. وي در زمينه توليد جاسوسافزارها، ويروسهاي دانلودکننده اطلاعات و برنامههاي هک از سابقه طولاني برخوردار است، که از جمله اين برنامهها ميتوان به iMesh – Bandoo اشاره کرد.
Viber به طور کاملا رايگان و بدون تبليغات به کاربران عرضه ميشود؛ حال سوال اين ست که اين برنامه با چه هدفي، به صورت کاملاً رايگان در اختيار نزديک به يکصد ميليون کاربر در نقاط مختلف جهان قرار گرفته است؟ در برخي سايتها، اخباري مبني بر جاسوسي بودن اين نرمافزار به نفع اسرائيل منتشر شده است. کارشناسان به کساني که از وايبر استفاده ميکنند، هشدار ميدهند علاوه بر حذف اشتراک خود از اين برنامه، آن را هم از تلفن همراه خود پاک کنند.
مهمترين موضوعاتي که در کار با وايبر بايد مد نظر داشته باشيد اين است که شماره خط، همان شناسه کاربري شما است. و اگر از طريق سرويسهاي GPRS به اينترنت دسترسي داريد، حتماً بايد هزينه انتقال اطلاعات از اين بستر را در نظر بگيريد.
وايبر محصولي جاسوسي :
وايبر اپليکيشني است که امکان تماس محلي و بين المللي و نيز اس ام اس رايگان را در هر جا که باشيد، فراهم ميکند” هدف شرکت صهيونيستي از راهاندازي وايبر رايگان سودآوري يا آگهي نيست، بلکه جاسوسي از کاربران است. اگر فکر ميکنيد که وايبر يک اپليکيشن معمولي و همچون ديگر برنامههاي اين رده است، سخت در اشتباه هستيد، چرا که تعداد کاربران اين شرکت در نوامبر سال 2013 به 175 ميليون نفر رسيد، کاربران اين شرکت در سپتامبر سال 2012صد ميليون نفر و در دسامبر 2012صد و چهل ميليون نفر بود. کاربران در روز حدود 10 ميليون مکالمه با ميانگين2 ميليارد دقيقه انجام ميدهند و بيش از 6 ميليارد پيامک در هر ماه به ديگر کاربران وايبر ارسال ميکنند.در ميان اين افزايش محبوبيت، رازهايي هم از آن فاش شد؛ رازهايي که گويا پرده از يک جاسوسي برميدارد.
جاسوسي در لغت به معنا کسب اطلاعات سري به صورت مخفيانه است، اين درحالي است که به هنگام نصب اين اپليکشين، فرمي نمايش داده ميشود که تنها در صورت موافقت با آن ميتوانيد کاربر وايبر شويد.
اين شرکت در فرم عضويت نوشته است: نرم افزار وايبر فايل صوتي مفصلي از مکالمه هر تماسي از همه تلفنها و شبکهها بدست ميآورد تا درک بهتري از عملکرد شبکه و جزئيات آن از نظر تعداد مکالمههاي کاربران و مکانهاي تماس و زمان مکالمهها و نوع شبکه استفاده شده، داشته باشد.
اين شرکت اين اقدام را اينگونه توجيه کرده است که به دنبال اطلاع از هر مشکل فني و بهبود خدمات يا دلايل امنيتي عمومي است ولي اين شرکت فايل مکالمههاي ضبط شده را به مدت 30ماه نگه مي دارد.
افزون بر اين فرم عضويت پس از نصب وايبر بر روي گوشي خود بايد شماره موبايلتان را تاييد کنيد، فرآيند تاييد شماره موبايل توسط وايبر از طريق ارسال SMS به شماره شما انجام مي شود و اينجاست که وايبر از سرويس هاي ما استفاده ميکند!
ارتش مصر استفاده سربازان از وايبر را ممنوع اعلام کرده است و علت آن را هم سوء استفاده جاسوسي رژيم صهيونيستي از اين اپليکيشن بيان کرده است.
نکاتي درباره وايبر
1) پديده نوظهوري است،بنابراين بايد تمرين کنيم که چطور بايد از آن استفاده کنيم
2)ادد کردن شما به يک گروه، بي اطلاع و خواست شما، همان تگ فيسبوک است.خواهش هم فايده ندارد.
3)ايراد بزرگ: هر کس از راه ميرسد ميتواند نام گروه را عوض کند!
4)وايبر امکان حذف پست فرستاده شده رو ندارد. با گفتن «ببخشين»، الزاما آبروي رفته باز نميگردد.
5)هميشه يک نفر هست که فضاي يک گروه جدي را با کليپ هاي دوربين مخفي نابود کند.
6)هميشه يک نفر هست که فضاي يک جمع شوخ را با گذاشتن يک متن بلند احساساتي از هم بپاشد.
باتوجه به اين که هيچ راهکاري براي جلوگيري از تجسس در اينترنت وجود ندارد، کاربران اينترنتي بايد در کار با تمام شبکههاي اجتماعي بسيار بااحتياط عمل کنند و همچنين از قرار دادن اطلاعات مهم خود در اينترنت بپرهيزند.
تهيه و تنظيم : مرکز مبارزه با جرايم پليس فتا استان مازندران